© 2012 . All rights reserved.

Got time

for some developing today. Large format, 4×5, and some 135. Got some more shooting to do before I feel comfortable with the process. Can´t say I´m head on every time;)

/c

2 Kommentarer

 1. Publicerad 26 Nov ’12 kl 10:36 | Permalänk

  Härlig bild!

  • Publicerad 26 Nov ’12 kl 16:49 | Permalänk

   Tack Mats.

   Ja storformat har nåt speciellt, men det är en långsam process så inget för den med krav på direkt behovstillfredsställelse:) Långsam och lite svår process men ack så roligt. Bara att sätta upp kameran tar en stund, sedan komponera upp och ner och bak och fram på en mörk mattskiva där man inte ser hela bilden på en gång, mäta ljus,ställa fokus, ta hänsyn till alla faktorer som påverkar exponeringen, bälgens längd, reciprocitetsavvikelser osv. Sen kommer man fram till nåt man tror är rätt, en kvalificerad gissning som med rätt kunskaper och erfarenhet visar sig vara rätt, lätt avvikande eller alldeles åt helvete.

   Man säger ju att bilden avspeglar fotografen, det kanske stämmer. Gjorde denna ihop med mitt barnbarn som nyss börjat plåta analogt, småbild ännu. En liten ung kille med tiden framför sig och så jag en gammal benig gubbe med kroppen i påbörjad nedbrytning.

   Ha det gott

   /c

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig.

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>