papac media AB

Fotograf Christian Johansson

En hög

med filer blev det när jag testade olika hållare och varianter att skanna 120 film. Med hållare, utan hållare, emulsion upp och emulsion ner. Köpte Lomographys Digitalizer, en negativhållare som verkade toppen på beskrivningen. Gjorde några skanningar och handhavandet är fantastiskt bra, likaså att man får med en störrre del av negativet. Jag gillar ju att få medmkanten så att man ser hela den exponerade ytan och en liten oregelbunden ram runt om. Problemet var att varje bild inte kändes skarp. Kollade nerggen med lupp och dom var verkligen knivskarpa. Dom digitala filerna inte alls. Känns lite tråkigt men det måste bero på höjden, jag hoppas att hållaren är för tunn och att neggen inte når upp till skannerns skärpeplan, är den det kan man på ett smart sätt bygga upp höjden till rätt läge. Skamligt kort skärpedjup på dom där skannrarna.

Får jobba vidare på detta, tillsvidare visade det sig att Epsons originalhållare gav det skarpaste resultatet.

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

1 Kommentar

  1. http:// 22 jun ’14

    Mince je comptais justement faire un petit article identique
    au tiens

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: