papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Nationaldag

i Sverige idag. Känns fortfarande lite nytt med denna helgdag. Nationaldagen har ju funnits men vi har ju inte riktigt haft någon tradition för firandet. I Norge är nationaldagen stor och trummpinnarna går varma på Karl Johan varje år på sjuttonde maj. Kanske kan ha något med att friheten är vunnen lite senare inpå nutid där. Unionen med eller skall man säga av Sverige är ju något man är glad för att slippa och ockupationen av tyskarna under andra världskriget är ju inte heller så fasligt långt borta. Bara dessa två saker gör nog att man värderar sin nation högre och med det är firandet självklart. Jag firade som jag brukar med arbete och en stund på vedbacken, denna svenska kulturplats där generation efter generation tillbringat våren;)

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: