papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Två rullar

Tmax 400 gick igenom kameran idag.Tiden räckte inte till framkallning så det får bli längre fram i veckan. Längtar till att se dom där 120 rullarna hänga på tork. Det är nåt speciellt att inte få resultatet på display direkt efter exponering.

På tal om analogt, Kodak meddelade i veckan att dom slutar tillverka diafilm. Efterfrågan är för låg. Svart vit och färg negativ är tydligen fortfarande en vinstaffär för dom men det gäller att vi använder det för att det skall finnas kvar. Har hört många lipa på internet över att filmtillverkning läggs ner. De flesta av dom verkar använda digitalt uteslutande och då förstår jag inte riktigt hur dom tänker. Vill man ha kvar något får man ju se till att använda det så det finns själ för tillverkarna att fortsätta. Annars blir det som med kakelugnen på bilden.

Själv tycker jag det har blivit som ett nytt uppvaknande, en otrolig tillfredställelse att tänka innan, göra rätt och sen förhoppningsvis belönas med en välgjord bit film. Tyvärr går det inte att göra majotiteten av mina jobb på detta sättet längre men mitt personliga fotograferande fungerar det ypperligt för. Läste om en fotograf som skannade in sin 6×9 neg och fick en 130megapixelfil på 700MB att jobba med. Utskrifter på över 3meter. Det hade krävts en ansenlig mängd pengar för att lösa det med ett digitalt bakstycke så i vissa tillämpningar är det både en ekonomisk och förnuftig lösning. Mina neg är ju bara 6×7 men det är rätt goa filer som kommer ut av det också.

Nu skall jag sätta mig och göra månadens filmbeställning:)

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: