papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Majorna

har många ansikten. De stora stenhusen är ett, bara runt hörnet ligger huset jag är född i och det har en helt annan karaktär. Majorna är nog också den stadsdelen som jag gillat längst. Kanske är det variationen som  gör det. Variationen i bebyggelsen men också bland de som bor där, jag undrar ändå om det inte är eller har varit en förändring på gång. Priserna ökar vilket rensar bort en stor grupp som inte har råd, hyresrätter ombildas och snart kanske Majorna går samma öde till mötes som Haga.

Inte bara städer förändras. Mitt mest använda program släpptes idag i ny skarp version efter en period av beta, Lightroom har nått version 4 och det finns många intressanta nyheter som förhoppningsvis snabbar upp och gör mitt arbetsflöde enklare och bilderna bätttre eller jämnare. Hoppade på tåget när dom först släppte en beta till version 1 för flera år sedan och det blir bara bättre och bättre. Vissa program fattar man med en gång, det klickar och sen är det bara att börja jobba. Påminner mig om första gången jag testade en Mac pre 1990. Jag förstod precis, innan dess tyckte jag mest datorer var till för galningar och inte till att använda. Så nu sitter jag här ett antal macar senare  med en femhundring mindre på kontot och några hundra MB mindre utrymme på hårdisken med en ny version av Lightroom. Vågar nog inte gå över mitt i arbetsveckan utan får ta det till helgen mellan filmframkallning och fix:)

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: