papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Idag satt den

zonsystemet föll på plats och mycket klarnade. Det har alltid funnits med men aldrig till 100%. Tänkte mig en tur till skallen för att praktisera det men vädret var emot mig så det blev mer läsning.

Tittar på ”The Hybrid Darkroom”  vilket kanske är den tillämpningen som det kommer bli till största delen. Känner inte för det traditionella mörkrummet för kopiering, tror att skrivarna som vi har idag nått den nivån där det är det lämpligaste valet. Om man inte gillar att printa på traditionellt sätt vill säga. Synd bara att efterfrågan styr tillgången och finns det ingen som köper kommer urvalet bli tunt, tyvärr är jag inte villig att bidra till den delen, man skall aldrig säga aldrig men just nu iaf. På filmsidan ser jag det annorlunda, film tillför något som det digitala inte gör, vad har jag svårt att sätta fingret på men nåt är det. Det var någon som sa åt mig att det var en jäkla omväg för att komma till en digital fil och det kan ju tyckas så, men processen känns viktig. Att tänka efter före, att utnyttja dom kunskaper man har om ljus och exponering. Eller som med zonsystemet där analysen av ljuset och zonerna är en så viktig del. Det gör att medvetenheten ökar även om man kan komma hem med ett liknande resultat efter att skjutit iväg en massa digitala exponeringar.

En annan viktig faktor är ju att mina gamla analoga kameror är så förbannat vackra att se på, sköna att hålla i och roliga att ratta. Dom dagarna när dom inte exponerar film får dom ju ställa upp som modeller, på jobb eller bara på skoj:)

Resan fortsätter och även om vägen är och varit krokig är den bra mycket trevligare än en snabb tur på motorvägen;)

/c

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: