papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Got time

for some developing today. Large format, 4×5, and some 135. Got some more shooting to do before I feel comfortable with the process. Can´t say I´m head on every time;)

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

2 Kommentarer

 1. Mats 26 nov ’12

  Härlig bild!

  • Chris 26 nov ’12 — Postförfattare

   Tack Mats.

   Ja storformat har nåt speciellt, men det är en långsam process så inget för den med krav på direkt behovstillfredsställelse:) Långsam och lite svår process men ack så roligt. Bara att sätta upp kameran tar en stund, sedan komponera upp och ner och bak och fram på en mörk mattskiva där man inte ser hela bilden på en gång, mäta ljus,ställa fokus, ta hänsyn till alla faktorer som påverkar exponeringen, bälgens längd, reciprocitetsavvikelser osv. Sen kommer man fram till nåt man tror är rätt, en kvalificerad gissning som med rätt kunskaper och erfarenhet visar sig vara rätt, lätt avvikande eller alldeles åt helvete.

   Man säger ju att bilden avspeglar fotografen, det kanske stämmer. Gjorde denna ihop med mitt barnbarn som nyss börjat plåta analogt, småbild ännu. En liten ung kille med tiden framför sig och så jag en gammal benig gubbe med kroppen i påbörjad nedbrytning.

   Ha det gott

   /c

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: