papac media AB

Fotograf Christian Johansson

I´m in the zone

efter en nonstop trip Sthlm tor. Eller två stopp blev det, ett för kaffe och ett för att hämta upp en Zone VI view camera #1879 Made in USA, hos Mohan, en cool cat som bodde bland takåsarna på Söder i ett 1700-tals hus med en urcharmig innergård. Hela kvarteret andades kreativitet med ateljer och annat roligt. Mohan var som sagt en cool snubbe, ursprungligen från Indien och en kreativ individ med passion för Polaroid eller snarare The Impossible Projekt. Skönt med en annan människa som resonerar som jag när det gäller att använda film och TIP så att det kan leva vidare och utvecklas.

Nu har jag tagit över ansvaret för denna klassiska storformatare och den skall få arbeta i min analoga värld. Det är mycket att komma ikapp med men ändå enkel teknik, det mest efterlängtade är att ytterligare sänka tempot. Varje bild kostar en slant och det är inga 8 bilder per sekund utan två på varje hållare. Sätta upp, visualisera, komponera, mäta, ställa in och exponera. Svårt? Njea, ovant och framförallt det kräver mycket kunskap.

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: