papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Polaroid

la ner produktionen, skrotade maskinerna och trodde saken var över. Nu kokar foto-internet av instant photography. Priserna på gamla kameror går upp, entusiaster startar nyproduktion, Fujifilm gör sin version och The Impossible Projekt sin. En ny epok av den gamla tekniken har startat. Den dog väl egentligen aldrig men har fått ny fart får man väl säga. Man måste imponeras över folket i TIP som satsar stort och uppfinner hjulet på nytt, köpte ett gäng maskiner och en gammal fabrik och gör vad dom tror på. Omöjligt, nej bara till namnet.

Jag vill ju inte vara sämre utan går in i mitt p-mode idag. Mitt första klick låg nära tillhands, på väg ut ur kontoret till dagens fotografering var jag tvungen att öppna dörren, men först, klick! Kanske inget under som går till fotohistorien men det är en början på något jag inte vet vad det skall bli av. Rätt imponerande, iso 3000, direkt framkallning och ett förhållandevis finkornigt resultat. Digitalkameror har ju först på senare år kunnat prestera ok resultat på den känsligheten och här är en gammal teknik som bara funkar. Den kanske största och mest avgörande faktorn som fick mig nyfiken var nog podcasten Film Photography Projekt som på ett roligt och bra sätt öppnar sinnena. Hittade dom av en slump och sen sträcklyssnade jag på dryga 50 avsnitt med ett leende. Skönt med likasinnade som har samma diagnos;)

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: