papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Nyheten

når mig att Kodak är på väg att lämna in konkursansökan. Jag som allvarligt funderar på att ge filmen en ny chans nu när smekmånaden med digitalbild är över;) Vad jag förstår är det iofs inte film och den analoga produktionen som är mest hotad. Fortfarande är film stort inte minst 35mm för rörlig film men produkuktionsapparaten är anpassad för storhetstiden och det kan man väl inte säga är nu.

För den som vill inspireras av analog teknik finns det en skön podcast som heter Inside Analog Photo Radio där Scott Sheppard intervjuar folk på temat. APUG är en plats där man kan får svar på allt man önska vad gäller analog fotografi. Ägnar man detta lite tid så är det svårt att inte vilja ge det en chans, åtminstone för välmåendets skull.

Om man tänker på utvecklingen inom digital teknik så är det lite skrämmande. Min första digitala kamera är knappt värd namnet och flera har passerat fram till nu. Jämför man det med min gamla Leica M2 som är lika bra idag som för 40 år sedan kan man lätt börja fundera på hur länge detta kan fortsätta. Fast det kanske börjar stanna av. Nya kameralanseringar känns inte lika lockande. Canon släpper en ny som iofs höjer ribban rejält i det lägret, Nikon kommer med en som för min del känns rätt omotiverad. Behövs mer för att få mig intresserad. Då lockar det mer att fynda en gammal Hasselbladare eller Mamiya och ladda med lite goo 120 film, skanna in det och få feta 80MP filer med gradation som gör en tårögd. Funkar? Ja, men inte för mina jobb där det gäller att leverera fortare än kameran hinner skriva till minneskortet.

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2024 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: