papac media AB

Fotograf Christian Johansson

Skannade

lite 120 film idag. En svår konst det där, många faktorer som spelar in. Gör mina skanningar på en Epson V750 flatbäddsskanner. Inte den optimala skannertypen för mellan- och småbildsformat men det blir hyffsat resultat. Skulle vara intressant att skanna samma neg på en dedikerad filmskanner och på en trumskanner. Kanske också få filen skannad av ett riktigt skanningsproffs, misstänker att det finns mycket yrkeskunskap som påverkar resultatet. Trumskannern leverar tydligen alldeles enorma filer, både vad gäller kvalité och storlek. Har sett några till salu för överkommliga pengar men det har varit scsi-interface på dom så det skulle bli att veva igång en gammal G4:a vilket kanske skulle kännas som stenålder, speciellt med filer i den storleken. Ett annat alternativ är ju dom dedikerade filmskannrarna. Finns en hel del till 135-film men bara ett fåtal till 120. Glädjande nog så finns det en nylanserad som tar både 135 och 120, glädjande att det finns en marknad att utveckla nya produkter för analog fotografi.

/c

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Kategorier

Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz
Christian Johansson i Hajom, Västra Götalands län, SE på Houzz

Kunder

© 2023 papac media AB

Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: